

Montepulciano typické granátové barvy. Víno je intenzivní vůně s aroma koření, tabáku, džemu, lékořice a ovoce. Plná, jemná a harmonická chuť s intenzivním a dlouhým projevem. Je připravené ihned k pití, ale neuškodí 5–6 let počkat.
Půda: hluboké jílovité půdy s bohatou strukturou.
Sklizeň: ručně v říjnu, přesný výběr hroznů, částečně přezrálý.
Vinifikace: fermentace na slupkách při 30 ° C, časté přečerpávání „délestages“ a macerace více než 40 dnů v 150 hl nerezových tancích.
Malolaktická fermentace: během macerace na slupkách.
Barrique: 12 měsíců v dubových francouzských sudech „sur lies“.
Stárnutí lahví: více než 6 měsíců.
Doporučujeme k: pečené či grilované maso, zvěřinové paštiky, masové ravioli či vyzrálé sýry.