

Mladistvě vyhlížející víno, hluboké rubínové barvy s fialovými odlesky. V jeho elegantní a intenzivní vůni objevíte zejména tmavé bobulové ovoce, jako višně, brusinky nebo ostružiny, doplněné o kořenité tóny hřebíčku nebo svěžest divoké máty. Ač mladé, víno je až překvapivě sametové, hebké, s chutí ho budete povalovat po jazyku.
Appassimento :
je to prastará italská metoda výroby vína, která se používá např. při výrobě hutných, silných a suchých červených vín. Spočívá v tom, že se koncem září nebo začátkem října nejlepší sklizené hrozny suší na bambusových rohožích(někdy se nechávají i na samotném vinohradě), potom v průvanu na starých farmách v kopcích asi do půlky ledna. To už váží téměř o polovinu méně. Mají vyšší podíl sušiny a tím koncentrovanější obsah cukru; také aromat, chutí, tříslovin a kupodivu i kyselin.